В Централната избирателна комисия е постъпила жалба от кандидат за кмет

...
В Централната избирателна комисия е постъпила жалба от кандидат за кмет
Коментари Харесай

Кандидат-кмет с жалба в ЦИК за неправомерни регистрации по настоящ адрес във Врачанско

В Централната изборна комисия  е постъпила тъжба от претендент за кмет на село Михайлово , община Хайредин, област Враца. В нея се твърди, че има неправомерни  регистрации по сегашен адрес , направени през последната година. 

" В писмото се твърди, че в село Михайлово са налиц е извънредно висок брой регистрации по сегашен адрес , като се твърди, че част от тези регистрации са тук-там, на които даже няма здания, няма жилища ", изясни Елка Стоянова, член на ЦИК, предава

ЦИК изпраща жалбата до регионалния шеф на Враца за инспекция, за която би трябвало да бъде известена Комисията. В сряда стана ясно, че Министерство на регионалното развитие е открило над 340 обитаеми места, най-вече кметства, в които за последната година новорегистрираните „ по сегашен адрес “ са извънредно доста. 

Премиерът Николай Денков сезира регионалните шефове , които трябва  да образуват комисии и с присъединяване на Министерство на вътрешните работи, които да ревизират дали регистрациите са законни . При открити нарушавания за непозволено вписан сегашен адрес следва неговото изтриване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР